Konu ve anlatım aynı olsa da her birey farklı düzeylerde öğrenebilir. Aynı derst…
Konu ve anlatım aynı olsa da her birey farklı düzeylerde öğrenebilir. Aynı dersten kimi çok öğrenir, kimi az öğrenir, kimi de hiç öğrenemeyebilir. Bireylerdeki algısal farklılıklar, potansiyel farklılıkları, ön bilgi farklılıkları gibi nedenler onların öğrenmelerinde de farklılıkların ortaya çıkmasına neden olur. Eğitimcinin görevi bu farklılıkları belirlemek ve buna uygun konu, etkinlik, araç-gereç ve öğretim yöntem-teknikleri uyarlayarak öğrenmeyi maksimize etmeye çalışmaktır. Eğitimcilerimizi bu anlamda destekleyecek kaynaklar maalesef ülkemizde oldukça sınırlıdır. Bu kitap bu sınırlılığı bir nebze olsun aşmak için hazırlanmıştır.
Bu kitapta, genel olarak insandaki matematik öğrenme mekanizmaları ve bunlara bağlı olarak insanın nasıl matematik öğrendiği açıklanmakta, matematiği zor ve yavaş öğrenen öğrencilere nasıl yardımcı olunabileceği anlatılmaktadır. Alan yazında, hesaplama güçlüğü, matematik güçlüğü ya da matematik öğrenme bozukluğu gibi çeşitli adlarla bilinen diskalkulinin ne olduğu, nasıl belirlendiği açıklanmakta, ilkokul düzeyindeki bu öğrencilere yaş ve düzeylerine uygun matematik eğitiminin nasıl olacağı konusunda ayrıntılı açıklama ve etkinliklere yer verilmektedir.
Kitabın öğretmenlerimize, eğitimcilerimize, velilerimize ve dolayısıyla çocuklarımıza faydalı olması dileğimizle yazar ekibine ve yayıncımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
#diskalkuli
#matematikogrenmeguclugu
Henüz yorum yok. İlk yorum yapan ol!